XTB nabízí záznam svého Analytického fóra 2024

33
XTB
Foto: XTB

Minulý týden se uskutečnilo další z Analytických fór společnosti XTB. Zkušení obchodníci a investoři na dvoudenní akci rozebrali ekonomiku, měnovou politiku centrálních bank, akcie, měnové páry i kryptoměny. Záznam fóra je zde.

Analytické fórum odstartovalo makroekonomickým panelem s Jurajem Karpišem, Štěpánem Křečkem a moderátorem Štěpánem Hájkem. Hlavní téma bylo jasné, byla to inflace a riziko recese v USA. Účastníci debaty se shodli, že ekonomika USA letos zdaleka nedosáhne takových výsledků jako loni. Přičemž riziko mělké inflace přetrvává i nadále.

Ekonomika USA je v recesi, tvrdí Američané. Na vině je zdražování

I když si dolar i nadále udržel pozici rezervní měny číslo jedna, podle hostů debaty problémem zůstává fiskální nezodpovědnost americké vlády. Co se týče dalšího vývoje, sázejí na pokles inflace v USA více než oživení ekonomiky.

Komoditní a měnové trhy

Po makroekonomickém úvodu pokračovala debata Borise Tomčiaka, Petra Plecháče a moderátora Jiřího Tylečka o situaci na komoditním trhu. Zde padla hned z kraje diskuze zásadní otázka – které komodity mají největší potenciál v letošním roce. Jako zajímavý tip uvedli účastníci diskuze například měď. A to zejména kvůli k rostoucí poptávce po ní v oblasti obnovitelné energetiky, umělé inteligence a elektromobility. V diskuzi se zmiňovalo i zlato spolu s možnostmi investování de něj, ale také ropa, kakao nebo zemní plyn.

Evropa je vydána na milost cenám energií. USA jsou nezávislé

První den akce uzavřela sekce Měnové trhy, které se zúčastnili Ronald Ižip, Pavel Peterka a moderátor Tomáš Cverna. Ti rozebrali hlavně měnový pár EUR/USD. I tato debata potvrdila zpomalení americké ekonomiky. Samozřejmě, že nezapomněli ani na euro a českou korunu. Zde dominovala debata o dalších krocích České národní banky.

Akcie, ale i kryptoměny

Druhý den se Analytické fórum XTB soustředilo na akcie. Současné dění i výhled do dalších měsíců shrnuli Jaroslav Brychta s Petrem Horáčkem. Jaroslava Brychtu mohou diváci znát z populárního Ranního komentáře na YouTube kanálu XTB. Spolu s Petrem analytici XTB již několik měsíců publikují na YouTube formát Watchlist, ve kterém detailně analyzují společnosti, které mají nebo zvažují přidat do svého investičního portfolia. V minulosti se detailně věnovali například firmám jako Meta, American Express a Philip Morris. Ve svém společném rozhovoru na Analytickém fóru pak na své akciové investice navázali, řešili např. AI boom a rozebrali výsledkovou sezónu firem včetně Nvidia.

Zisk výrobce čipů pro AI Nvidia stoupl o 629 %. A to při 57% marži

Závěrečná část fóra se pak zaměřila na kryptoměny. Zde vystoupili Martin Gregor a Marek Vaňha spolu s moderátorem Markem Nemkym. Probrali mnohá témata týkající se Bitcoinu a Etherea. Bitcoin raketově rostl a od svých minim z konce roku 2022 se pohybuje již ve více než 300% zisku. V poslední době navíc bylo schváleno ETF na Bitcoin a nově i Ethereum. Prozradili také, co si myslí o jejich budoucnosti.

Záznam Analytického fóra XTB  >

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here