V Česku se krypto zabydlelo o pět až šest let dříve než na Slovensku

39
fumbi
„Příliš dlouho jsem o kryptoměnách nic nevěděl, prakticky až do roku 2017. Tehdy jsem pracoval jako finanční manažer a ve firmě, kde jsem dostal za úkol prozkoumat téma krypta. Tehdy jsem rychle pochopil, že jde o radikální společenskou změnu, která bude mít vliv na staletí dopředu,” říká Juraj Forgács. / Foto: Fumbi

Juraj Forgács spojil vášeň pro technologie se studiem ekonomického zaměření. Nejprve působil jako finanční manažer a pak se vydal na podnikatelskou dráhu. V roce 2018 založil největší krypto-investiční společnost na Slovensku Fumbi.

Následně s ní expandovala i do Česka. Od svého založení zaznamenala platforma Fumbi silný růst a momentálně má více než 140 000 klientů. Fumbi působí úspěšně i v Česku, které se stalo středoevropským hubem pro kryptoměny. Někteří Češi se zaměřují na nové technologie včetně krypta a jsou vůči nim zpravidla otevření. Jiným pomáhá právě Fumbi, aby se o bitcoinu a dalších kryptoměnách dozvěděli více.

„V Česku se krypto zabydlelo o pět až šest let dříve než na Slovensku. Zaznamenali jsme zde i silný zájem o naši vzdělávací platformu Fumbi Academy,“ říká Juraj Forgács.

Podle něj podnikatelský příběh Fumbi ukazuje, jak se dá kombinovat inovativní myšlení a nová vize pro budoucnost investování. Věděl, že když chtějí kromě nadšenců oslovit i masového zákazníka, musí mluvit srozumitelným jazykem a nabízet jednoduché a bezpečné produkty vhodné pro běžné lidi.

Jak funguje Fumbi?

Významným milníkem v historii Fumbi byl start Index Portfolia v roce 2019, které je čím dál oblíbenější u českých investorů. Lidé, kteří se pro něj rozhodnou, investují jedním vkladem do více než 20 prověřených kryptoměn. Algoritmus na pozadí portfolio denně přehodnocuje a spravuje, aby co nejpřesněji kopírovalo růst celého krypto trhu.

„Fumbi je postaveno na tom, že řeší konkrétní problém. Pro běžné lidi je dodnes složité investovat do kryptoměn. I několik výzkumů v minulosti ukázalo, že v zemích jako Česko nebo Slovensko mnohým chybí znalosti o investování obecně, natož o sféře krypta,” vysvětluje Juraj Forgács.

Upozorňuje i na to, že s kryptosvětem se pojilo a stále pojí mnoho předsudků a mýtů.

„Klienti, kteří rozumí krypto tématům, dokážou činit lépe informovaná rozhodnutí,” uzavírá Juraj Forgács.

Kovanda: Půlení bitcoinu nemá zásadní vliv na cenu kryptoměny

Za nejčastější on sám označuje paniku lidí v době, kdy hodnota bitcoinu krátkodobě klesla. Následně bitcoin ale znovu narostl na ještě větší hodnotu než předtím. I nyní, zkraje srpna, zaznamenaly kryptoměny v čele s bitcoinem významný propad. Avšak například i nedávné schválení jejich ETF v USA značí jejich pevné ukotvení v investičním světě. Nehledě na to, že část srpnových ztrát již odmazaly podobně jako například akcie nebo komodity.

Adman’s Choice–

O společnosti Fumbi Network je slovenská krypto-investiční společnost založená v roce 2018. Má již více než 140 000 uživatelů díky svému jednoduchému přístupu k investování do kryptoměn. Společnost zjednodušuje proces investování a eliminuje potřebu vlastních peněženek. Během udělování cen Central European Startup Awards [CESA] Fumbi získalo ocenění People’s Choice, což potvrzuje jeho popularitu a přijetí veřejností. / Upozornění: Investice do kryptoměn jsou vysoce rizikové, investujte uvážlivě!

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here