Skupina Partners získala licenci obchodníka s cennými papíry

868
skupina_Partners
Pražské sídlo skupiny Partners / Foto: Redakce FinTag

Finanční skupina Partners splnila všechny podmínky České národní banky [ČNB] a získala licenci obchodníka s cennými papíry. Nová společnost nese název Partners Securities a předpokládá se, že činnost odstartuje v první čtvrtině roku 2025. 

Nová společnost Partners Securities má přinést klientům Partners větší transparentnost a umožní jim prostřednictvím jedné smlouvy investovat do širokého spektra investičních nástrojů nejrůznějších partnerů skupiny. Kromě tradiční spolupráce s finančním poradcem umožní Partners Securities klientům investovat také zcela samostatně přes Partners apku.

„Partners Securities umožní lepší investiční transparentnost, protože klientům jasně odliší, co je stojí jejich samostatné obchodování či evidence investic. A kolik naopak zaplatí za služby finančního poradce, který jim radí, pomáhá a zprostředkovává investice,“ uvedl Petr Borkovec, ředitel finanční skupiny Partners.

Podle něj tak klienti přehledně si tak rozliší, co je stojí aktivní a co pasivní správa investic. Klient přesně uvidí, za co platí a proč.

„Pokud nebude chtít využít služby finančního poradce a bude chtít investovat sám, pasivně, bude moci investovat samostatně, přes Partners apku za pár korun,“ doplnil Borkovec s tím, že klient může zvolit i obě možnosti – investovat s odbornou radou finančního poradce a vedle toho si investovat na vlastní pěst přes aplikaci Partners.

Skupina Partners: Jednotný ceník poplatků

Cílem Partners Securities bude vedle lepší přehlednosti v investicích také vytvoření jednotného ceníku pro všechny investiční produkty napříč trhem. Klientům to například přinese jednotné vstupní poplatky u všech produktů. Aniž by záleželo, u jaké investiční společnosti své peníze zhodnocují a jaké vstupní poplatky si tato společnost účtuje.

„Svého investičního poradce tak zaplatí vždy jen jednou, ne několikrát,“ řekl Borkovec.

Petr Borkovec se částečně stahuje z Partners Financial Services

Podle něj nová společnost přinese výhody také finančním poradcům skupiny Partners. Umožní jim využít širší portfolio investičních produktů i tříd aktiv. Navíc se poradcům výrazně zlepší a zrychlí veškeré procesy.

„V reálném čase budou mít k dispozici aktuální reálná data, bulk pokyny, frakce, investiční účty v korunách, eurech i amerických dolarech. Zrychlí se procesy sjednání, výběry budou jednoduše online a bude možné rychle a snadno rebalancovat celá investiční portfolia,“ vysvětlil.

Novou společnost řídí Martin Oliva

Ředitelem společnosti je Martin Oliva. Ten se svým týmem přes rok intenzivně pracuje na spuštění obchodníka s cennými papíry. Nyní se zaměří na získání licence pro portfolio management a finální zahájení činnosti.

„Naším cílem je poskytnout klientům co nejjednodušší a nejefektivnější nástroj pro správu jejich investic. Poradcům zároveň chceme nabídnout komplexní platformu. Jejím prostřednictvím vyřeší všechny potřeby svých klientů z oblasti investic na jednom místě a s jedním partnerem při současném rozšíření produktové nabídky,“ tvrdí Oliva.

Partners se v hypotékách spojuje s Gepard Finance

Vlastní obchodník s cennými papíry firmě také umožní získat všechny investiční nástroje klientů pod její správu. A v neposlední řadě se v budoucnu také stane platformou, prostřednictvím které firma poskytne investiční služby i za hranicemi ČR, doplnil Oliva.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here