Kamala Harrisová nemá děti. Sklízí za to kritiku

890
kamala
„Nic se v kampani na prezidenta nevyrovná okamžikům, jako je tento,“ napsala k videu, v němž chová holčičku svých příznivců, kandidátka na post prezidenta USA Kamala Harrisová. Právě za to, že nemá své vlastní děti, sklidila Harrisová před pár dny kritiku. Podle některých jí schází pro výkon funkce prezidentky USA důležitá životní zkušenost. / Foto: FinTag

Demokratická kandidátka na prezidentku USA Kamala Harrisová [59] nemá své vlastní děti. Někteří její političtí oponenti na to poukazují a tvrdí, že bezdětné političce chybí důležitá životní zkušenost.  

Harrisová svou bezdětnost vysvětluje tím, že rodina má více podob. A sama Harrisová prý žije v moderní rodině, v níž jí její vlastní biologické děti nahrazují potomci jejího manžela z předchozího vtahu. S ním je v manželství deset let.

Prezidentská kandidátka amerických demokratů si za to, že nemá vlastní děti, vyslechla ostrou kritiku již několikrát v minulosti. Ostrá slova k její osobě kvůli bezdětnosti míří především od republikánů. V rozhovoru pro podcastový pořad “Call Her Daddy”, který v USA patří mezi velmi oblíbené streamované pořady hlavně u žen, Kamala Harrisová [59] svou bezdětnost ale vysvětlila tím, že lidé v USA již nežijí v 50. letech minulého století.

„Rodina má mnoho forem a myslím si, že ve stále větší míře si uvědomujeme, že už nejsme v padesátých letech,” řekla minulý týden v rozhovoru s Alex Cooperovou, která vede otevřené rozhovory na zmiňované platformě.

Ve svých slovech Harrisová narážela na období 50. let, kdy ve Spojených státech platily a dodržovaly se velmi konzervativní hodnoty i co se týče postavení žen ve společnosti, rodině a práci. Kdy se mělo za to, že žena má vychovávat děti a starat se o domácnost.

Bezdětnost Harrisové vyčítají hlavně republikáni

Na rozhovor upozorňuje na svých stránkách také americká televize CNN. A uvádí, že Harrisová tím reagovala zřejmě na kritiku arkansaské republikánské guvernérky Sarah Huckabeeové Sandersové. Ta nedávno prohlásila, že její tři děti pro ni znamenají “neustálou připomínku všeho, co je v této zemi ve hře”. A že si i díky svým dětem zachovává pokoru.

„Kamala Harrisová bohužel nemá nic, co by ji udržovalo pokornou,” řekla na adresu prezidentské kandidátky guvernérka Huckabeeová Sandersová.

Volby v USA: Trump chce 15% korporátní daň, Harrisová 28%

A před několika měsíci se na sociálních sítích objevilo video, v němž současný republikánský kandidát na viceprezidenta J. D. Vance říká, že Spojeným státům vládnou demokraté, korporátní oligarchové a “partička bezdětných dam, které mají kočky a jsou nešťastné ze svého života a rozhodnutí, která udělaly”.

Krátké video pochází z vyjádření Vance pro televizní stanici Fox News z roku 2021. Na stranu Harrisové se po jeho „znovuobjevení“ na sociálních sítích postavily mnohé známé osobnosti, například rovněž bezdětná herečka Jennifer Aniston. A jako Childless Cat Lady, tedy Bezdětná dáma vlastnící kočku, se v září potvrdila i popová zpěvačka Taylor Swiftová v prohlášení, v němž jako kandidátku na prezidentku podpořila Harrisovou.

Harrisová míní, že úplně bezdětná přeci jen není

Nicméně prezidentská kandidátka a současná viceprezidentka v rozhovoru s Alex Cooperovou argumentuje, že sice nemá vlastní, tedy biologické děti, ale má dvě nevlastní děti Colea a Ellu. Jde o dvě dnes již dospělé děti Douglase Emhoffa. Muže, se kterým Harrisová žije deset let v manželství.

Harrisová v rozhovoru řekla, že má “velmi moderní rodinu” a že “tyto děti má nade vše ráda”. O čemž podle ní svědčí i to, že Cole a Ella ji nazývají “momala”. To je spojení slov “mom” [máma] a jejího křestního jména Kamala. Slovo “momala” si Harrisová přidala i do svého popisu na sociálních sítích.

Harrisová předčila v debatě Trumpa. Dolar oslabil a trhy se propadly

Oproti tomu její prezidentský protikandidát, republikán Donald Trump, má pět dětí. I když celkem se třemi ženami. A sice nejstaršího Donalda Trumpa Jr., Ivanku Trumpovou a Erica Trumpa ze svého prvního manželství s původem českou modelkou a lyžařkou Ivanou Trumpovou. Dále Tiffany Trumpovou z manželství s americkou herečkou Marlou Maplesovou a nejmladšího Barrona Williama Trumpa se svou současnou manželkou a bývalou první dámou Spojených států Slovinkou Melanií.

Veronika Táchová

1 komentář

  1. Uřvaná socialistka Kamala už není nejmladší, takže to nestihne (60.let). V USA se na ni prolátlo, že si své bohatě užila, tak vysoko v politice vyšplhala přes postel senátorů … Na každém šprochu pravdy trochu, protože se svým intelektem na tak vysokou politiku nemá, což nyní dokazuje

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here