Petr Zajíc jde na pozici CIO i do představenstva Amundi ČR

843
zajic
Petr Zajíc / Foto: Archiv FinTag

Petr Zajíc byl s platností od 1. 10. 2024 jmenován do funkce Chief Investment Officer [CIO] společnosti Amundi Czech Republic. I se stal členem jejího představenstva. Zajíc má více než 25 let zkušeností v oblasti investičního řízení.

V nové roli odpovídá za tvorbu investiční strategie, vedení týmu portfolio manažerů a rozvoj vztahů s klíčovými investičními partnery. Zároveň ale pokračuje ve správě portfolií, která jsou pod jeho dlouhodobým dohledem.

„Mým hlavním cílem v nové roli bude nadále podporovat růst a rozvoj investičních strategií. Zejména propojení širokého globálního know-how s našimi regionálními znalostmi do našich lokálních produktů. A to s důrazem na flexibilitu a schopnost přizpůsobit se aktuálním tržním podmínkám,“ uvedl ke své nové pozici Petr Zajíc.

Petr Zajíc: Globalizace už nikdy nebude jako dřív

Investiční společnost Amundi, která je aktivní i na českém trhu, zvýšila v letošním druhém čtvrtletí čistý zisk meziročně o 9,4 procenta. Ve finančním vyjádření jde o 350 milionů eur [cca 8,9 mld. Kč]. Ve svém aktuálním investičním výhledu uvádí, že geopolitická rizika porostou spolu s faktory jako protekcionismus, sankce, cla, exportní kontroly a obchodní války. Klíčové podle ní bude i to, jak dopadnou prezidentské volby v USA.

Kdo je Petr Zajíc

Petr Zajíc, absolvent Gymnázia Česká Lípa, má více než 25 let zkušeností v oblasti investičního řízení. Do Amundi [dříve Pioneer Investments, pozn. red.] nastoupil v roce 2002 jako Senior Portfolio Manager a zástupce CIO. Před příchodem do Amundi působil ve vedoucích pozicích ve společnostech Conseq Finance, Patria Finance a ČSOB.

„Petr je pro firmu dlouhodobě jednou z klíčových osobností. Jeho hluboké znalosti a strategický přístup se ukazují cenné nejen pro český, ale také slovenský a bulharský trh, kde působíme. Věřím, že s jeho zkušenostmi se nám podaří posílit naše investiční služby a zůstaneme krok před měnícími se požadavky našich klientů,“ uvedl Alain Berry, CEO Amundi Czech Republic.

Amundi zvýšila čistý zisk a hlásí rekordní růst na asijských trzích

Doplnil, že s Petrem Zajícem v nové funkci bude společnost nadále posilovat služby a nabízet klientům efektivní investiční řešení šitá na míru jejich potřebám.

O společnosti Amundi

Společnost Amundi, přední evropský správce aktiv, který patří mezi 10 největších světových investičních hráčů, obsluhuje zhruba 100 milionů klientů – retailových, institucionálních i firemních. Soustředí se na kompletní škálu spořicích a investičních řešení v rámci aktivní i pasivní správy, v tradičních nebo reálných aktivech. Tato nabídka je rozšířena o IT nástroje a služby, které pokrývají celý hodnotový řetězec spoření.

Amundi: Očekáváme další rostoucí konfrontaci mezi USA a Čínou

Amundi, dceřiná společnost skupiny Crédit Agricole, která je kótovaná na burze, v současné době spravuje aktiva za více než 2 biliony eur. Klienti Amundi využívají odborných znalostí a poradenství 5 500 zaměstnanců ve 35 zemích. Centrály má společnost v šesti zemích.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here